Led Spot Gu10  thumbnail

Led Spot Gu10

Published Jul 23, 23
10 min read

Megaman Led Spot

Zoals TL buizen beschikbaar zijn in allerlei verschillende kleuren, zijn ook onze LED-tl-buizen beschikbaar in alle kleuren. Bij elke kleurcode hoort een lichtkleur in LED (https://www.inbouwledspots.nl). Deze lichtkleur is uitgedrukt in Kelvin. De meest voorkomende kleurcode met de daarbij horende lichtkleuren zijn: 830 = 3000K warm-wit 840 = 4000K neutraal-wit 865 = 6500K koud-wit Heeft u TL buizen met een andere kleurcode? Neem dan gerust contact met ons op, wij geven u graag advies welke kleur u nodig heeft.

U kunt er dus op rekenen dat u dezelfde kleur zult behouden. Bovendien is het voor sommige bedrijven zoals kapsalons belangrijk dat de kleurenechtheid van hoge kwaliteit is. De kleurenechtheid is uitgedrukt in CRI. TL buizen waarvan de kleurcode begint met een 8 hebben een CRI waarde van 80. Ook alle LED-tl-buizen van Led Wereld hebben een CRI waarde van 80 en daarom gaat u er niet op achteruit wat de kleurenechtheid betreft (led spot gu10 8 watt).

LED-verlichting gaat direct op volle sterkte aan, en hoeft niet eerst op te warmen zoals spaarlampen. Waar normale TL buizen niet goed bestand zijn tegen kou houdt LED daar juist wel van. Mede hierdoor is LED-verlichting uitermate geschikt voor ruimtes met temperaturen zelfs onder het vriespunt zoals in koelcellen. Ook is de lichtopbrengst niet lager bij deze lage temperaturen.

Stap nu eenvoudig over naar LED-verlichting. Wij willen u een onderzoek van mogelijke nadelen van LED niet onthouden. Dat de LED-tl-buizen een hogere aanschafprijs hebben dan normale TL buizen is een gegeven. Doorgaans kost een TL buis rond de 2 euro terwijl een soortgelijke LED-tl-buis al gauw tussen de 10 en 20 euro kan kosten.

Het vervangen van TL buizen door LED kunt u zien als een investering die u terugverdient na verloop van tijd. Door de besparing van 66% op uw energierekening verdient u de méérprijs van LED-buizen automatisch terug. Bovendien hoeft u minder vaak LED-tl-buizen aan te schaffen dan bij gewone TL het geval is wat tot een nog grotere besparing leidt.

In een jaar zijn er ongeveer 180 werkdagen, dus in totaal rekenen we met 1440 uur. We houden de energieprijs op €0,40 per k, Wh (bij consumenten is de energieprijs een stuk hoger waardoor de terugverdientijd nog korter is). 20 LED-buizen verbruiken gezamenlijk 0,46 k, Wh, voor 20 gewone TL-buizen is dit 1,16 k, Wh (220 led spot).

Led Spot G53Hiermee is nog geen rekening gehouden met het feit dat er op termijn vaker TL buizen vervangen moeten worden dan LED-buizen. Dus is de hogere aanschafprijs per saldo geen nadeel, maar ook in relatie tot de hogere aanschafprijs levert LED op termijn voordeel op. Ook om deze reden raden wij U aan om geen TL buizen meer aan te schaffen maar direct over te stappen op LED-tl-verlichting.Op zich kan LED niet goed tegen warmte. Het is voornamelijk de elektronica(de driver) die hier gevoelig voor is (led spot voor buiten). Het in een LED-lamp verwerkte materiaal heeft invloed op de gebruiksduur. Met name aluminium heeft een positieve invloed. Dit metaal zorgt ervoor dat de warmte goed afgevoerd kan worden waardoor de LED-tl-balk niet te warm wordt.

Vooral in ruimtes met hoge plafonds zoals werkplaatsen is dit een zeer belangrijk punt. Omdat daken zeer warm kunnen worden in de zomer, heeft dit ook invloed op de temperatuur waar de LED-buizen komen te hangen. Onze LED-tl-buizen zijn geschikt voor temperaturen tot 45 graden. Vermindering van de duurzaamheid door te grote warmte zal zich in de meeste gevallen dus niet voordoen.

Normale TL buizen zijn namelijk rondstralers. Vaak is het licht wat naar het plafond straalt overbodig - spot led incastrat. Dit licht wordt daarom gereflecteerd door spiegeloptieken, ook wel reflectiekappen genoemd, zodat het licht toch op de werkvloer terecht komt. Hoe goed de kappen het licht daadwerkelijk reflecteren hangt sterk af van onder andere de kwaliteit van de kap en ook hoe schoon de kap is.

Een goede, schone kap zal 65 % van het licht terug kaatsen op de werkvloer. LED-tl-verlichting zijn echter helemaal geen rondstralers. De lichtbundel is gemiddeld zo’n 160 graden. Dit betekent dus dat er geen licht naar boven schijnt waardoor reflectiekappen overbodig zijn. Meer over de effectieve lichtopbrengst op de werkvloer van conventionele en LED-verlichting leest u hieronder.

Deze lichtopbrengst wordt uitgedrukt in lumen. Lumen staat voor de totale lichtopbrengst in . Inmiddels weet u dat TL buizen rondstralers zijn. Bij het aantal aangegeven lumen wordt het licht dat naar boven schijnt ook meegeteld. Weliswaar wordt dit gereflecteerd door de reflectiekap, maar niet volledig en steeds minder door vervuiling van de kap.

12volt Led Spot

De daadwerkelijke lichtopbrengst op de werkvloer van TL en LED TL kan men met elkaar vergelijken door middel van een wat lastige berekening. Bij de hiervoor bedoelde vergelijking gaat het niet alleen om de initiële lichtopbrengst. Naarmate een lamp in de loop der tijd méér uren heeft gebrand, gaat de lichtopbrengst er op achteruit, ook bij LED, doch in mindere mate.

000 uur mee en de lichtterugval is tegen die tijd 35% - mini led spot 12v. Bij een LED-tl-buis is dit voor hetzelfde aantal branduren gemiddeld slechts 10%. Hieronder wordt – op basis van 10. 000 branduren – een voorbeeld gegeven van de effectieve lichtopbrengst van een TL buis van 150 cm vergeleken met een LED-tl-buis Pro van 150 cm: Lichtstroom: 5.

Indien het om de basic versie LED-tl-buizen gaat, zou u ons eventueel kunnen vragen om een vergelijking te maken, zodat u weet waar u aan toe bent. De meeste leveranciers van LED-verlichting schrijven een zeer lange levensduur van maar liefst 50. 000 uur op voor hun LED-lampen. Dit is natuurlijk erg lang. led spot bar.

Dit komt ten goede van onder andere de levensduur van LED TL. Om een levensduur van 50. 000 uur te testen zouden de LED-lampen minstens 5 jaar non-stop ingeschakeld moeten zijn. Het probleem is dan dat er, tegen de tijd dat de test klaar is, alweer een nieuwere, betere versie is ontwikkeld waardoor de oudere versie achterhaald is.

000 uur(ongeveer een jaar non-stop). De test wordt uitgevoerd bij verschillende temperaturen. Op deze wijze kunnen met enig voorbehoud conclusies getrokken worden over de verwachte levensduur van de lamp. Ook de LED-tl-lampen van Led Wereld worden op dit gebied zo grondig mogelijk getest en hierdoor zijn wij er zeker van dat de levensduur van de LED-lampen u niet zal teleurstellen.

000 uur is en bij de LED-tl-buis Pro 50. 000 uur. Dit klopt niet, LED-tl-buizen werken ook zonder het vsa(voorschakelapparaat of ballast) te verwijderen. In armaturen met starters kunt u het vsa laten zitten. Echter in armaturen zonder starters zult u het armatuur moeten ombouwen. Lees ook in stappen hoe u TL buizen kunt vervangen door LED-tl-buizen. par30 led spot.

Led Spot Slim 12v 3000k Wit

Dat is nu niet meer het geval. Tegenwoordig is LED beschikbaar in alle kleuren zoals warm-wit, neutraal-wit en koud-wit(daglicht-wit). led spot set. Alles zonder blauw licht. Als u brandende LED-chips ziet, dan schijnen ze fel in de ogen. Zoals hiervoor al werd vermeld zijn de LED-tl-lampen van Led Wereld gemaakt van aluminium en plastic.

Door gebruik te maken van melkachtig plastic komt er mooi egaal licht van de buis af net zoals u gewend bij TL buizen. Het licht is bijna niet te onderscheiden van het egale licht van TL buizen. Hiervoor zijn 10 voordelen van LED-verlichting genoemd - spot 50mm led. Om er nog enige kort te herhalen: met de hoge besparing op de energiekosten tot wel 70% is het zeer rendabel om over te stappen op LED-tl-verlichting.

LED-buizen zijn weliswaar een stuk prijziger dan conventionele TL buizen, echter worden de méérkosten van LED-buizen in de praktijk binnen een jaar terugverdiend. Led keukenverlichting. Door de probleemloze installatie van LED-buizen is er geen reden om de vervanging van conventionele TL buizen door LED-tl-buizen uit te stellen. Stap dus vandaag nog over op LED-tl-verlichting! Heeft u hulp nodig bij de overstap op LED-tl-verlichting? Ons team helpt u graag met alle aspecten van de overstap, of het nu gaat om het installeren van de LED-tl-lampen, het berekenen van de terugverdientijd of andere aspecten.

Straatverlichting is in Nederland de normaalste zaak van de wereld. Het is zo gewoon dat we er eigenlijk totaal niet over nadenken als we ’s nachts over straat lopen. Wie had ooit gedacht dat er een stille revolutie op gang gekomen is in de wereld van het nachtelijke licht? LED straatverlichting is de verzamelnaam voor alle soorten terreinverlichting in de openbare ruimte die gebruik maken van de zuinige Light Emitting Diode (LED) techniek.

Dit maakt het kopen van hoogwaardige LED straatverlichting direct een stukje makkelijker. LED straatlampen worden opvallend veel gebruikt voor functies die feitelijk buiten de noemer ‘straatverlichting’ vallen. De kwalitatief hoogwaardige lampen zijn erg praktisch voor buitenruimtes die veel licht behoeven, maar waar u zo min mogelijk energieverbruik wil hebben. Omdat de stralingshoek van deze lampen een relatief groot oppervlak kan verlichten, zijn ze onder meer ook geschikt voor gebruik in andere buitenomgevingen.

een landgoed) Parkeerterreinen Industrieterreinen Haventerreinen Parken Binnenpleinen Uiteraard zijn de energiezuinige LED straatlampen speciaal gemaakt voor buitenomgevingen. Dit houdt in dat de armaturen waar de LEDs in opgehangen worden altijd voldoende bescherming zullen bieden tegen weer, wind, maar ook mogelijk vandalisme. Alle LED straatverlichting heeft minimaal een IP65 rating. Deze standaard geeft aan dat de lampen zowel water- als stofbestendig zijn.

Lumen Led Spot

Om eventueel vandalisme (of impact van rondvliegende objecten) tegen te gaan zullen veel LED straatlampen ook voorzien zijn van een IK-rating. Dit is een standaard die aangeeft tegen hoeveel slagkracht de armatuur bestand is. U mag uitgaan van een IK08 impact rating als absoluut minimum. Heeft u wel eens gezien dat iemand langs kwam om de straatlantaarns met de hand aan te zetten? Wellicht is het een verhaal wat enkele generaties geleden nog verteld kon worden. spot 220v led.

Het gebruik van slimme sensoren voor uw straatverlichting hoort hier ook bij. Populair is de bewegingssensor, welke enorm kan helpen om onnodig energieverbruik tegen te gaan. De lampen springen op deze manier enkel aan als er voldoende beweging in de directe omgeving wordt waargenomen. U kunt bij dit soort sensoren in principe altijd de sensitiviteit en instelling van de dimmer aanpassen.

Deze springt aan als het in de avonduren donker wordt (en springt uiteraard weer uit als het licht wordt). De schemerschakelaar gaat uit van ofwel een specifieke tijdsinstelling die elke dag automatisch mee veranderd, ofwel van een simpele lichtdetector op de verlichting zelf. Ook een mix van bewegingssensor en schemerschakelaar is mogelijk.

Als één lamp besluit dat het donker genoeg is, dan springen de anderen ook aan op hetzelfde moment. Hierdoor werken de lampen altijd als een uniforme groep. Afhankelijk van uw wensen en het project dat u voor ogen heeft, kan de hoogte van een straatlantaarn worden aangepast naar behoefte. Onthoud wel dat de keuze voor het type LED lamp en de uiteindelijke energieconsumptie hierdoor beïnvloed zal worden.

Hoe hoger de lichtmast, hoe harder de verlichting zijn best moet doen om hetzelfde resultaat te behalen. Met andere woorden: de wattages van de verlichting gaan omhoog, afhankelijk van de gekozen hoogte van de lantaarns. Over het algemeen kunt u de volgende schattingen voor uw LED lamp wattages aanhouden: 5 meter hoogte: 30 Watt 8 meter hoogte: 50 Watt 15 meter hoogte: 100 Watt Het plaatsen van straatverlichting in de openbare ruimte is niet volledig zonder regels in ons land.

Wil u straatverlichting plaatsen, dan is het belangrijk om hier kennis van te nemen. Aan de hand van de Europese NEN-EN 12464-1 normering en de Nederlandse Praktijkrichtlijn, de NPR 13201, kunnen we een start maken met het kiezen van de verlichting. Er wordt in deze laatste gebruik gemaakt van 3 verlichtingsklassen: M: Gemotoriseerd verkeer C: Conflict (bij kruisingen of oversteeklocaties) P: Voetganger Deze opties zijn verder onderverdeeld en kunnen elkaar beïnvloeden.

Philips Led Spot

Het is dus zeker niet zo makkelijk als het lijkt - led spot e27 230v. Er worden in elke zone eisen gesteld aan onder meer de volgende factoren: Lichtsterkte (Lux) Verblindingsgraad (UGR) Kleurweergave (CRI Ra) Gelijkmatigheid (Emin/Egem) Omdat de normeringen en eisen voor straatverlichting zo sterk afhankelijk zijn van de omgevingssituatie, is het lastig om direct te bepalen welke waarden en normeringen relevant zijn voor uw specifieke situatie.

Latest Posts

Buitenverlichting Boomspot

Published Sep 27, 23
4 min read

Buitenverlichting Goedkoop

Published Sep 25, 23
7 min read

Inbouw Led Spot

Published Aug 13, 23
2 min read